aboutsummaryrefslogtreecommitdiff
path: root/drivers/net/ethernet/realtek/r8169.c
diff options
context:
space:
mode:
authorMichel Dänzer <michel@daenzer.net>2014-07-17 12:55:40 +0900
committerDavid S. Miller <davem@davemloft.net>2014-07-16 22:23:55 -0700
commit7a9810e7bd99c922d9cedf64dbaa5ef6be412295 (patch)
treed1c8aef5aab99e0b2a36beb57eef84e4799c9b8a /drivers/net/ethernet/realtek/r8169.c
parent38a4dfcf807ede483fa798d37dcd8473b327de09 (diff)
downloadlinux-linaro-stable-7a9810e7bd99c922d9cedf64dbaa5ef6be412295.tar.gz
r8169: Enable RX_MULTI_EN for RTL_GIGA_MAC_VER_40
The ethernet port on my ASUS A88X Pro mainboard stopped working several times a day, with messages like these in dmesg: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT device=05:00.0 domain=0x001e address=0x0000000000003000 flags=0x0050] Searching the web for these messages led me to similar reports about different hardware supported by r8169, and eventually to commits 3ced8c955e74d319f3e3997f7169c79d524dfd06 ('r8169: enforce RX_MULTI_EN for the 8168f.') and eb2dc35d99028b698cdedba4f5522bc43e576bd2 ('r8169: RxConfig hack for the 8168evl'). So I tried this change, and it fixes the problem for me. Signed-off-by: Michel Dänzer <michel@daenzer.net> Signed-off-by: David S. Miller <davem@davemloft.net>
Diffstat (limited to 'drivers/net/ethernet/realtek/r8169.c')
-rw-r--r--drivers/net/ethernet/realtek/r8169.c2
1 files changed, 2 insertions, 0 deletions
diff --git a/drivers/net/ethernet/realtek/r8169.c b/drivers/net/ethernet/realtek/r8169.c
index 06bdc31a828d..61623e9af574 100644
--- a/drivers/net/ethernet/realtek/r8169.c
+++ b/drivers/net/ethernet/realtek/r8169.c
@@ -4240,6 +4240,8 @@ static void rtl_init_rxcfg(struct rtl8169_private *tp)
RTL_W32(RxConfig, RX128_INT_EN | RX_MULTI_EN | RX_DMA_BURST);
break;
case RTL_GIGA_MAC_VER_40:
+ RTL_W32(RxConfig, RX128_INT_EN | RX_MULTI_EN | RX_DMA_BURST | RX_EARLY_OFF);
+ break;
case RTL_GIGA_MAC_VER_41:
case RTL_GIGA_MAC_VER_42:
case RTL_GIGA_MAC_VER_43: